Waterbevalling pakket

Kies je eigen waterbevalling pakket!
WaterOoievaar biedt je - als enige verhuurbedrijf in Nederland en BelgiŽ - de keuze mogelijkheid om uit drie waterbevalling pakketten te kiezen. Op deze manier kun je zelf bepalen hoe luxe je waterbevalling wordt! Je hebt de keuze uit: basis, comfort en luxe. Hier kun je lezen wat er precies in alle pakketten zit en de foto's ervan bekijken. Voor informatie over onze twee huurbaden kun je gaan naar WaterOoievaar bad of Aqua-Baby bad.


Basis Comfort Luxe
Huur bad * * *
Wegwerphoes * * *
Verloskundigen handschoenen * * *
Vulslang * * *
Afvoerslang * * *
Dompelpomp * * *
Aardlekschakelaar * * *
Isolatiedesk * * *
Kraanaansluitstukken * * *
Drijvende thermometer * * *
Schepnetje * * *
Presentje * * *
Vloerbescherming   * *
Flexibeam   * *
Boek Aqualight   * *
Zitje   * *
Hoofdsteun   * *
Geboortespiegel     *
Bevalling badmix     *
Extra week huur     *
Onderwater lamp     *
Water massageroller     *
€215,- €255,- €295,-

Inhoud Basis Waterbevallingpakket
Het basis waterbevalling pakket krijg je altijd. Hierin bevinden zich alle basis producten om jouw waterbevalling goed te laten verlopen. Het basis waterbevalling pakket kost €215,-. De volgende producten vind je in het basis pakket:


 • Huur bad
  Kies zelf welk huur bad je bij je waterbevalling pakket wil toevoegen. Je hebt de keuze uit onze twee luxe baden: WaterOoievaar bad of Aqua-Baby bad.
 • Wegwerphoes
  De wegwerphoes is om de hygiŽne tijdens je waterbevalling te waarborgen. Het is ook mogelijk om een reserve hoes aan te schaffen. Een extra hoes kan heel handig zijn voor bijvoorbeeld het proefdraaien of als je door een "valse start" bevalling je 1e hoes al hebt gebruikt. De hygiŽne wordt optimaal gewaarborgd als het bad met wegwerphoes wordt gebruikt. Als je klaar bent met je bevalling, kan de hoes weg worden gegooid. Je bad blijft zelf dus helemaal schoon!
 • Verloskundigen handschoenen
  Tijdens een waterbevalling heeft je verloskundige niet genoeg aan haar normale handschoenen. Om te zorgen dat ze haar armen niet volledig nat worden en ook om de hygiŽne te waarborgen, geven we bij ieder pakket 1 paar schouderlengte handschoenen voor je verloskundige. Sommige verloskundigen vinden het prettig om een extra paar handschoenen te hebben, ze zijn ook apart bij te bestellen.
 • Vulslang
  De vulslang heeft een lengte van 10 meter en dient om je bad te vullen.
 • Afvoerslang
  Na afloop kan het bad heel gemakkelijk leeg worden gemaakt met de afvoerslang van 10 meter. De afvoerslang wordt al gekoppeld aan de dompelpomp geleverd. Als je de afvoerslang bijvoorbeeld onder de zitting van je toilet bevestigd, dan heb je een ideale afvoer van je badwater.
 • Dompelpomp
  Om je bad snel leeg te laten lopen, leveren we een handzame dompelpomp. Zet de pomp in het midden van het bad, verbindt de afvoerslang onder je toiletzitting en binnen 30 minuten is het bad leeg.
 • Aardlekschakelaar
  De aardlekschakelaar zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de verwarming en de dompelpomp. De aardlekschakelaar slaat direct af mocht er een storing ontstaan.
 • Isolatiedek
  Als je even niet in het bad zit, is het handig om het isolatiedek op het bad te leggen. Zo voorkom je dat er bijvoorbeeld stof in het bad komt. Ook zorgt het isolatiedek ervoor dat het water gemakkelijker op temperatuur kan blijven.
 • Kraanaansluitstukken
  Standaard kraanstukken die op (bijna) iedere kraan passen. Ook het slangstuk, welke uiteraard past op de vulslang, wordt erbij geleverd.
 • Drijvende thermometer
  De fijne langwerpige thermometer blijft in het water drijven. Temperatuur is zeer gemakkelijk af te lezen, zo kun je de temperatuur van het badwater controleren.
 • Schepnet
  Om het badwater schoon te houden zit er een ideaal schepnet bij. Hiermee kun je eventuele kleine vervuilingen er snel uithalen.
 • Presentje
  Leuke attentie voor je waterbaby. Een kleinigheidje voor je kleintje om in het water mee te spelen. Uiteraard mag het presentje worden gehouden. Welk presentje het wordt, blijft een verrassing!

Inhoud Comfort Waterbevalling Pakket
Uiteraard zitten alle basis producten ook in het comfort pakket. Met het comfort waterbevalling pakket krijg je de mogelijkheid tot meer houdingen tijdens je bevalling. Daarnaast biedt dit pakket je meer comfort, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je bad. Het comfort waterbevalling pakket kost €255,-. Bij het comfort pakket krijg je de volgende producten extra:


 • Vloerbescherming
  Om je vloer optimaal te beschermen leveren we een speciaal anti-slip vloerzeil in combinatie met een absorberend dekkleed. Het groene anti-slip vloerzeil zorgt er voor dat je niet kunt uitglijden als je uitstapt. Het witte absorberende dekkleed leg je over het groene anti-slipt zeil. Het witte dekkleed zorgt ervoor dat eventueel water direct wordt opgenomen, zodat je vloer volledig vrij van water blijft.
 • Flexibeam
  Met de flexibeam kun je meer houdingen en oefeningen in het bad doen. De flexibeam wordt in het boek Aqualight gebruikt voor diverse houdingen en oefeningen. Maar ook zonder het boek is de flexibeam een fijne aanvulling bij de aanschaf van je bad. Het geeft je de mogelijkheid tot gemakkelijker drijven, het geeft je steun voor je armen en nek als je in het water ligt en je kunt er diverse oefeningen mee doen. Onze drijvende flexibeam is van zeer goede kwaliteit en heeft een lengte van 1.60 cm. De flexibeam mag je houden.
 • Boek Aqualight
  Aqualight is het ideale boek om je voor te bereiden op je waterbevalling. Van de auteur van Water Baby en Aqua Yoga - Francoise Barbira Freedman -, is dit handboek voor waterbevallingen. Er staan een serie van wateroefeningen in gebaseerd op aqua gym en aqua yoga. Alle oefeningen zijn speciaal ontwikkeld om in een bevallingsbad te doen.

  Er staat algemene informatie in over waterbevallingen en ook worden er diverse bevalhoudingen uitgebeeld. Er worden diverse oefeningen met een flexibeam gedaan. Aqualight is in het Engels geschreven, maar door de vele, duidelijke kleurenfoto's, kun je dit boek ook gebruiken als je Engels niet zo goed is.

  Het boek is verdeeld in 4 delen die bij alle aspecten van zwangerschap en geboorte horen:
  Zwangerschap: Aqua yoga posities om je te helpen ontspannen en eventueel pijnlijke plekken (zoals je rug en bekken) te verzachten Waterbevalling: Ontspannen en stretch technieken om de geboorte gemakkelijker te maken en je bekken voor te bereiden voor de bevalling. Ook staan er diverse bevalhoudingen in, voor jezelf en met hulp van je partner. Met praktische tips voor je waterbevalling. Waterbaby: van geborgen rond drijven in je armen tot aan de eerste zwem, introduceer je pasgeboren waterbaby aan het plezier van water Mama: Oefeningen voor jou, speciaal om weer in vorm en tot jezelf te komen na je bevalling. Alle oefeningen zijn gemakkelijk, kort, effectief en veilig. Alle foto's zijn in full-colour en laten duidelijk zien hoe je alle posities en technieken kunt voeren. Het boek heeft een handig A5 formaat en bestaat uit 34 pagina's. Het boek mag je houden.
 • Comfortabel zitje
  Zeer comfortabel zitje, ideaal voor als je even wilt zitten in het bad. Het zitje wordt gevuld met water en is heerlijk zacht en warm. Biedt extra steun aan je bekken. Mocht je weer meer ruimte in je bad willen, dan kun je het zitje er zo uit halen!
 • Fijne hoofdsteun
  Super zachte hoofdsteun om tegen aan te liggen. Ultiem comfort voor je hoofd en nek, het fijne kussen zorgt voor een extra steun. In combinatie met het zitje, heb je een heerlijke plek om je te ontspannen.

Inhoud Luxe Waterbevalling Pakket
In het luxe waterbevalling pakket bevinden zich uiteraard alle producten van basis en comfort. Het luxe pakket geeft je meer ruimte, extra ontspanning en extra veiligheid. Het luxe waterbevalling pakket kost €295,-. De volgende producten bevinden zich in het luxe pakket:


 • Geboortespiegel
  Ideale special gehoekte spiegel om je baby te kunnen zien. De geboortespiegel zorgt voor een uitstekend zicht op je baby tijdens de waterbevalling. Je verloskundige kan zo op een gemakkelijke manier de baby monitoren, het zorgt voor extra veiligheid. Voor jou en je partner geeft de geboortespiegel de mogelijkheid om jullie baby geboren te zien worden!
 • Bevalling badmix
  Van het 100% natuurlijke merk Natalia zit de badmix in het luxe pakket. Deze badmix is ideaal om tijdens je waterbevalling in het bad te doen! Verkoelende aloe vera met essentiele oliemix van salvia en lavendel. In een diep warm bad zorgt deze bad mix voor een ontspannende, rustgevende en fijne sfeer. De badmix is speciaal ontworpen om te gebruiken tijdens je waterbevalling, het zal je extra ondersteunen om je nog meer te ontspannen en je volledig te concentreren op de geboorte van je baby. Producten zijn ideaal om te gebruiken tijdens je waterbevalling, maar ook ter voorbereiding van je bevalling zijn ze aan te raden!
 • Extra week huur
  De standaard huurperiode loopt van je 37 t/m je 42e zwangerschapsweek. Bij het luxe pakket krijg je er 1 extra week huur bij. Je mag zelf weten of je de huurperiode vanaf je 36e week wilt laten ingaan of hem door laat lopen tot je 43e week (uitgaande van je uitgerekende datum). Zo heb je extra tijd om je voor te bereiden op je waterbevalling of juist een extra uitloop zodat je zeker weet dat je in water kunt bevallen ook als je wat overtijd gaat!
 • Onderwater lamp
  Met de onderwater lamp kun je zorgen voor extra zicht voor jezelf, je partner en natuurlijk je verloskundige. Je kunt de lamp in het water op de bodem leggen (de lamp werkt op batterijen) en aanzetten wanneer dit handig is. Bijvoorbeeld tijdens de ontsluiting controles of als je kindje er bijna is! De lamp geeft een goed, helder licht af. Het geeft je verloskundige de mogelijkheid tot beter zicht, dit levert weer extra veiligheid op. Ook is de lamp ideaal voor mooie waterbevalling foto's, dankzij het heldere licht zijn foto's veel duidelijker.
 • Water massageroller
  Heerlijke massageroller speciaal ontworpen voor gebruik in water. De water massageroller is ergonomisch ontworpen. Voor een ontspannen massage onder water. Ideaal voor een massage van nek, schouders en rug. Je partner kan je helpen om de pijn te verlichten door je te masseren tussen of tijdens je weeŽn.

Keuze gemaakt?
Heb je een keuze kunnen maken tussen onze drie prachtige waterbevalling pakketten: basis, comfort en luxe? Ga dan direct naar het reserveringformulier.