Beleid

Als je een bad met uitgebreid waterbevalling pakket huurt bij WaterOoievaar, gelden de volgende voorwaarden:

Reserveren
Bij WaterOoievaar kun je zowel telefonisch als via het formulier op deze website reserveren. Er is grote interesse voor onze baden. Reserveer dus zodra je zeker weet dat je comfortabel in water wil bevallen!

Binnen twee werkdagen krijg je per e-mail bericht of we een bad met waterbevalling pakket beschikbaar hebben in de door jou aangegeven huurperiode. Als we het bad van jouw keuze nog hebben, dan krijg je van ons je reserveringspakket. Hier zit het volgende in:

 • Twee huurcontracten - één voor eigen gebruik en één voor de administratie van WaterOoievaar. De laatste stuur je ondertekend naar ons terug.
 • Factuur - De huurkosten van een WaterOoievaar of Aqua-Baby bad met waterbevalling pakket bedragen tussen de €215,- en €295,-. Dit ligt aan de keuze van je waterbevalling pakket, basis, comfort of luxe. WaterOoievaar vraagt een aanbetaling van €45,-. Zodra de aanbetaling bij ons binnen is, wordt je bad definitief gereserveerd. Drie weken voor ontvangst van het bad en waterbevalling pakket betaal je het resterende bedrag.
 • WaterOoievaar flyer - met prachtige foto's van ons bad en de waterbevalling.

Huren
Je krijgt voor 5 weken (als je kiest voor het luxe pakket 6 weken) de beschikking over het bad en waterbevalling pakket. Als we uitgaan van je uitgerekende datum dan krijg je alles van je 37e tot en met je 42e zwangerschapsweek. Het huren van een WaterOoievaar of Aqua-Baby bad kost:

 • Basis: €215,-
 • Comfort: €255,-
 • Luxe: €295,-

Bij WaterOoievaar is het mogelijk om de huurperiode te verlengen. Per week bedraagt dit €30,-. Uiteraard is dit alleen mogelijk als het bad niet aansluitend verhuurd is. Wij besteden de grootste zorg aan onze baden. Als je het bad ontvangt, verkeert deze in perfecte staat. Mocht er onverhoopt tijdens de huurperiode iets kapot of beschadigd raken dan worden de kosten voor reparatie, vervanging en/of schoonmaakkosten in rekening gebracht. WaterOoievaar is niet aansprakelijk indien het bad op een onjuiste manier gebruikt wordt voor, tijdens en na de bevalling.

Betalen
Binnen drie weken na ontvangst van ons reserveringspakket, dien je 1 exemplaar van het contract ondertekend terug te sturen. Na ontvangst van €45,- aanbetaling wordt het bad inclusief waterbevalling pakket definitief op jouw naam gereserveerd. Drie weken voor het begin van de huurperiode moet je het restantbedrag storten. Met 37 weken kun je het bad en waterbevalling pakket ophalen of ontvangen. Kijk voor vervoersmogelijkheden onder service.

Annuleren
Het kan natuurlijk gebeuren dat je het bad om medische redenen moet annuleren. Doe je dit voordat je het bad hebt ontvangen, dan krijg je het volledige bedrag (exclusief €45,- reserverings- en administratiekosten) terug! Om het bedrag teruggestort te krijgen vraagt WaterOoievaar een schriftelijke verklaring van een huisarts, specialist of verloskundige.

Onder medische redenen worden verstaan:

 • stuitligging of dwarsligging
 • vroeggeboorte
 • te hoge bloeddruk
 • zwangerschapsvergiftiging
 • opname in een ziekenhuis wegens andere aandoeningen

Bij annulering zonder medische reden brengt WaterOoievaar het gehele bedrag in rekening.